Category, Product i PL Management

Product Management (PM) i Category Management (CM) i Private Label Management (PM) su poslovne discipline koje dobijaju sve više na značaju. Štaviše, ljudi iz ovih sektora postaju dominantni faktori uspeha kompanije. Međutim, činjenica je da NE POSTOJE, ni na našim – lokalnim, a ni na globalnim tržištima, obuhvatni treninzi za Category menadžere.

Proverite, pokušajte pretragu na pretraživačima, ili posetite bilo koju platformu za treninge menadžera. Kada na to dodamo da se na fakultetima ove dve discipline ne uče kao zaseban predmet, dolazimo do pitanja:  KAKO SE OBUČAVA CATEGORY / PRODUCT / PL MANAGER za vrhunske rezultate?

Samo kroz praksu. Razlog leži u tome što su ove dve oblasti veoma raznorodne u različitim organizacijama – time je i opis posla ovih menadžera veoma heterogen. Potrebu kompanija za sistematskim usavršavanjem Category, Product i PL Managera smo shvatili kao VRHUNSKI IZAZOV.

Dobrodošli na PRVI OBUHVATNI TRENING iz Category, Product i PL Managementa! Za više informacija o treningu kliknite na donje dugme:

Za kompanije sa više od 6 polaznika, preporučujemo da nas kontaktirate, kako bismo vam napravili ponudu za UŽIVO održavanje treninga, samo za vaše polaznike. Trenini uživo su efikasniji, imaju više interaktivnosti, a sami birate vreme i mesto održavanja.

Trening Category, Product i PL Management

Naš intenzivni online (ili uživo, ukoliko kompanija ima veći broj polaznika) trening sastoji se od 6 modula. Nakon pohađanja ovog treninga, imaćete dubinsko znanje potrebno za efikasan i profitabilan rad.

Sa preko 40 tema koje pokrivamo, obuhvatili smo sve aspekte Category, Product i PL menadžmeta. Ali to nije sve! Naš trening nudi ne samo teorijsko znanje, već i obilje praktičnih vežbi, koje će vam pomoći da primenite naučeno u stvarnim situacijama.

Ovaj trening je nastao rezultat intentzivne prakse predavača iz ove dve oblasti. Na taj način, polaznici imaju mogućnost da iz prve ruke slušaju najbolje prakse – iz različitih industrija, kao i  univerzalne principe i sva neophodna znanja za uspešno obavljanje ovih poslova. Ovo je, dakle, trening za:

 • Menadžere kategorija
 • Product menadžere
 • Product Owner-e
 • PL menadžere
 • Brend menadžere
 • Profesionalce u marketingu, prodaji i razvoju
 • Ambiciozne preduzetnike

Za više informacija KLIKNITE na donje dugme:

Održavanje treninga Menadžer KATEGORIJE, Product i PL Manager

Održavanje ovog treninga je UŽIVO, inhouse – sa personalizacijom za svakog klijenta u zavisnosti od delatnosti poslovanja. Za kompanije sa manjim brojem polaznika ili udaljene timove, postoji mogućnost organizovanja online treninga.

Posebno ističemo naše jedan-na-jedan konsultacije sa svim polaznicima. Na taj način, ne samo da dobijate podršku i savete od naših predavača, već imate priliku da svoje znanje direktno primenite uz njihovu pomoć.

Plan treninga CATEGORY, PRODUCT & PL MANAGEMENT

Trening program Menadžer kategorije, Product i PL Manager sastoji se iz 6 modula, kroz koja stičemo sva neophodna znanja iz ove dve oblasti. Polaznici mogu pohađati ceo trening program, te steći obuhvatno znanje za obavljanje ovog posla, ili odabrati samo neke od modula po svom izboru. Za detaljnu satnicu treninga, kliknite na tekst VIŠE INFORMACIJA.

Ceo trening se sastoji iz 6 modula. Kompanije mogu odabrati ceo program, čime pružaju obuhvatno znanje svojim zaposlenima, ili se opredeliti samo za neke module, koji su najpotrebniji u datom trenutku.

01 Upravljanje asortimanom

Uslov za profitabilno poslovanje jeste PROFITABILAN asortiman proizvoda i usluga koji kreira posete, koji potrošači žele i za koje su spremni da plate punu cenu. Naučite kako se  postavlja i upravlja asortimanom, kako se upravlja cenama i kad i kako promovisati proizvode.

02 Optimizacija asortimana

Uvođenje novih proizvoda donosi nove kupce i profit. Ali neretko dovodi i do neefikasnosti i smanjivanja profitabilnosti.  Nefokusirani asortiman dovodi potrošača u zabunu. Ovladajte optimizacijom asortimana, po metodologiji koja garantuje profitabilnost, konkurentnost i rast. Više o ovoj temi pogledajte ovde.

03 Razvoj brendova, PL-a i njihovo povezivanje

Izgradnja i upravljanje jednog brenda se razlikuje od upravljanje paletom brendova. Svaki brend ima jasnu ulogu na tržištu. Upravljanje portfoliom brendova se dopunjava sa upravljanjem asortimana proizvoda – i jedino kada se objedine, dolazi do maksimalnog profitabilnog rasta.

04 Razvoj novih proizvoda i inovacija │ Design Thinking

Svet se ubrzano menja, kao i potrebe potrošača. Ovaj modul usmerava kako se upravlja idejama za inovacije, koje procedure su obavezne u razvoju novih (ili inoviranju postojećih) proizvoda i ambalaža. Trening obuhvata tok kompletnog projekta, od pojave i „ulaska“ ideje u sistem, do lansiranja novog proizvoda na tržište.

05 Komunikacione veštine za efikasnog PM / CM /PL menadžera

Svi eksperti se slažu sa činjenicom da su veštine komunikacije od suštinskog značaja za efikasne PM i CM menadžere. Tema ovog modula su vođenje sastanaka, delotvorna razmena informacija, upravljanje saradnicima na daljinu, izveštavanje, delegiranje zaduženja i inspirisanje timova.

06 Tržište, ciljna grupa i Customer Experience (CX)

Konverzije koje potrošač pravi jesu ultimativni cilj svih poslovnih aktivnosti. Dubinsko poznavanje potreba potrošača kroz uvide (insights) jeste najvažnija tačka u upravljanju odnosa sa potrošačem. Kroz ovaj modul ovladaćete ključnim veštinama upravljanja iskustvom potrošača tokom procesa donošenja odluke o kupovini.

Za detaljnije informacije, cene i pogodnosti.

Predavači CATEGORY & PRODUCT & PL MANAGEMENT

Stefan Ivanović, direktor ePlus Marketing Centra ima korporativno iskustvo u upravljanju asortimanom proizvoda i brendova u kompanijama Doncafe, Nestle Ice Cream, Centrpoizvod, DDB Worldwide / McDonald’s, Jasen, kao i kroz konsultantski rad sa vodećim ritejlerima u regionu.

Nenad Đorđević je iskustvo u ovim oblastima sticao na rukovodećim funkcijama u kompanijama Jaffa, Centroproizvod, Don Don, Case 3D, Al Grosso i DDB Worldwide.

Vladimir Mladenov je jedan od vodećih stručnjaka za digitalno poslovanje i eCommerce u regionu, sa iskustvom u kompanijama Aksa, Nelt, Đak Sport, takolako.com, GoViral, GoStudy, Webcentric…

Glavni predavači ovog treninga poseduju značajno iskustvo u Category i Product Managementu. Nema potrebe da učite na greškama, jer su oni koji su pravili i velika dostignuća i greške, spremi da svoja znanja podele sa polaznicima trening programa.

Za više informacija o treningu preuzmite kompletnu brošuru, ili se prijavite:

Kome je namenjen trening?

Trening  program je namenjen profesionalcima i preduzetnicima koji rade u svim industrijama koje tržištu nude kompleksnu ponudu proizvoda i usluga i koje komuniciraju sa tržištem.

Na treningu se uče sva obavezna znanja za  menadžere u cateogry / product / private label menadžmentu, neophodna za vrhunske rezultate i usavršavanje ličnih kompetencija. Kroz ovaj trening se uči zanat menadžera, koji se ne  može naučiti kroz formalno obrazovanje, već samo i isključivo kroz praksu. Nema potrebe da učite na greškama, jer su oni koji su pravili – i greške i velika dostignuća – spremi da svoja znanja podele sa polaznicima ovog programa.

Ovaj trening je prvenstveno namenjen za:

 • Menadžere kategorija
 • Product menadžere
 • Product Owner-e
 • PL menadžere
 • Brend menadžere
 • Profesionalce u marketingu, prodaji i razvoju
 • Ambiciozne preduzetnike
 • Sve druge polaznike koji žele da budu uspešni na tržištu.

Cene i pogodnosti

Za sve opcije cena i za cene pojedinačnih modula, popunite donji formular:

VIŠE INFORMACIJA

Oficijelni Sertifikat

Svi polaznici na kraju treninga dobijaju Oficijelni sertifikat o pohađanju u PDF formatu. Sertifikat se izdaje na srpskom i engleskom jeziku, sa taksativno navedenim obrađenim temama. Naš sertifikat je prepoznat od strane vodećih kompanija i organizacija u regionu. Više informacija i izgled sertifikata pogledajte OVDE.