B2B Prodaja & Marketing

B2B (Business-to-Business) koncept prodaje i marketinga između pravnih lica tretiramo na nivou H2H – kao odnos između ljudskih individua. U svakoj kompaniji sve odluke o vašim proizvodima i uslugama donose ljudi. Sa tim ljudima vi komunicirate i pregovarate. Upravo to dodavanje “humanog” elementa, u današnjem svetu digitalnih komunikacija, kreira poverenje u brend, kojim upravljamo konceptom B2B prodaje & marketinga.

B2B kupci imaju različite potrebe od krajnjih korisnika, te se njima mora pristupati na prilagođen način. Zapravo, u današnjem svetu brišu se jasne razlike između B2B i B2C i sve postaje H2H (Human-to-Human). To je odnos između prodavca i kupaca, posmatran iz perspektive dva jedinstvena ljudska bića i sva komunikacija se prilagođava individualnim jedinkama, uz korišćenje sofisticiranih alata za prenošenje poruka.

Zahvaljući intenzivnom i aktivnom iskustvu naših vodećih eksperata u prodaji i marketingu, u mogućnosti smo da ponudimo superiorna rešenja koja pokazuju delotvornost već i u kratkoročnim realizacijama. Takodje, svoja praktična znanja smo pretočili u napredne poslovne treninge o B2B marketingu i prodaji. U nastavku su neki od primera iz naše prakse u domenu B2B:

Odbrane reference – B2B prodaja & marketing

Lesaffre RS

Vodeća svetska kompanija na tržištu kvasca, mikseva i poboljšivača za pekarsku industriju. Sa kompanijom Lesaffre u Srbiji već godinama imamo partnerski odnos i razvijamo permanentne aktivnosti na polju unapređenja poslovanja sa B2B kupcima. Najznačajniji projekat koji smo zajednički razvili jeste Pekarijada – nacionalno takmičenje profesionalnih i mladih pekara. Ovo takmičenje u prvi plan ističe pekara, njegovo umeće, znanje i posvećenost i transformiše pekara od zanatlije u umetnika. Pekarijada se održava na svake dve godine. Ovde možete pročitati više o B2B takmičenju profesionalnih pekara Pekarijada.

Zepter International

Mutlinacionalna kompanija – lider u kategorijama proizvoda koji poboljšavaju kvalitet i stil života. Zepter posluje u 55 zemalja širom sveta. Od značajnih projekata koje smo razradili za Zepter, izdvajamo:


di-go 

Deo grupacije Lesaffre sa sedištem u Zagrebu. Lesaffre je vodeća svetske kompanije na tržištu kvasca, mikseva i poboljšivača za pekarsku industriju. B2B projekti koje smo realizovali za brend di-go:


Doncafe

Jedna od najvećih kompanija na tržištu kafe u Adriatic regiji i deo Strauss grupacije. B2B projekti:

 • razvoj B2B prodajne i marketing strategije;
 • razvoj baze kupaca (veliki lanci i trgovci na malo);
 • aktivnosti usmerene prema profesionalnim kupcima
 • razvoj brend arhitekture, razvoj portfolija proizvoda i brendova;
 • eksportne aktivnosti na tržišta regiona.

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je jedan od najvećih globalno poznatih sprskih brendova. Titula šampiona Evrope, a zatim i svetskog klupskog prvaka zauvek su upisali ime Crvene zvezde zlatnim slovima u anale svetskog fudbala. Od B2B aktivnosti koje sam imao prilike da razvijam za FK Crvena zvezda, izdvajam sledeće:

 • razvoj sponzorskog pula, sastavljen od najvećih i najuglednijih domaćih i svetskih kompanija;
 • razvoj saradnje sa vodećim svetskim kompanijama u domenu komercijalizacije i prodaje licenciranih proizvoda i usluga
 • saradnja sa međunarodnim sportskim organizacijama (UEFA);
 • razvoj koncepta maloprodaje i ugostiteljstva na stadionu Rajko Mitić (Hospitality);
 • razvoj digitalnih kanala prodaje i komunikacije,
 • organizacija događaja i upravljanje odnosima sa javnošću,
 • razvoj brenda FK Crvena zvezda;

Pons

Pons je vodeća pekarska industrija Centralne Srbije. Pored impozantnog pogona industrijske pekara, ali i specijalizovanih pogona za proizvodnju premium zanatskih proizvoda, u sastavu Ponsa nalaze se i 32 maloprodajna objekta. Realizovani B2B projekti:

 • razvoj poslovanja sa velikim nacionalnim i regionalnim kupcima (Key Accounts);
 • razvoj izvoznih aktivnosti za tržišta zapadne Evrope;
 • razvoj brendova, prodajne i marketing strategije i poslovnog modela;
 • izgradnja brend arhitekture – re-brendiranje kompanije i maloprodajnog lanca;
 • organizacija prezentacija i nastupa za profesionalne kupce
 • Osmišljavanje i produkcija svih materijala za sastanke, prezentacije i prodajne aktivnosti

Otvaranje “Baking Centra” za velike industrijske kupce u Beču, Austria

Za francusku kompaniju Lesaffre, svetskog lidera u proizvodnji kvasca i mešavina za pekarstvo, osmislili smo i organizovali launch event – otvaranje specijalizovanog Baking Centra u Beču, za velike industijske klijente iz Centralne Evrope. Za potrebe eventa proizveli smo obiman video materijal kojim smo predstavljali novi proizvode, kao i animacije koje su se putem hologramske projekcije ostavile snažan utisak na zvanice. Kratki film sa eventa možete pogledati u filmu sa eventa za velike kupce na našem YouTube kanalu.

Još malo B2B projekata…

S obzirom da su nam B2B aktivnosti specijalnost, zaista je obimna baza projekata koje smo realizovali u ovom domenu. Za više informacija o B2B projektima, budite slobodni da nas kontaktirate preko naše oficijelne e-mail adrese.

NAZAD NA GLAVNI MENU